29.3.2014

Pedon jäljillä

Lauantain kunniaksi suunnattiin kuonot kohti Tuusnimeä, konekarhu testiin. Testin tarkoituksena on nähdä miten koira käyttäytyy kohdatessaan pedon ja täällä maalla asuessa koen, että moinen testi voisi olla ihan hauska kokeilla niin tietääpähän edes suuntaa antavasti mitä tuleman pitää jos karhu tepastelee vastaan metikössä. Meilläkin päin kun karhuja on paljon havainnoitu.

Nemon "arvostelu"

1.KOIRAN REAKTIO HAJUJÄLKEEN
Voimakas
-> lähtee jäljelle

2.REAKTIO NÄHDESSÄÄN PEDON
Siirtyy omistajan taakse
-> ei hauku mutta on tarkkaavainen

3.KOIRAN TOIMINTAKYKY PEDON LIIKKUESSA
Keskitasoa
Rohkeus: keskitasoa (ajoittainen kontakti)

4.TAISTELUTAHTO
Keskitasoa

5.VÄISTÖLIIKKEET/KETTERYYS
Keskitasoa

Testin jälkeen saatiin paljon kehuja siitä, miten hyvin Nemo palautui testistä. Ei se ollut moksiskaan enää mistään sen jälkeen kun kutsuin sen luokse ja lähdettiin karhun luota pois yleisön sekaan, touhotti vaan että mitäs seuraavaksi tehtäsiin. :D Ja käytöksellään kuulema pelastaa minun hengen jos karhu sattuu tulemaan vastaan, JES (tekemällä minulle aikaa lähteä karkuun paikalta). :) Tarkoitus ois käydä myös kokeilemassa miten reakoi siihen suteen, mutta se saa odottaa hetken, on niin paljon muuta menoa ja kovin kauas en viitsi moisen takia ajaltaa.

Testin järjesti Susimäen Eränkävijät ja itse testaajana toimi Asko Sorvo.



Puoleenväliin asti videota Nemo vaan istui ja palloili vaikka karhu oli jo esillä, mietti varmaan että ollaanko me tekemässä tässä jotain vai häh. Sitten kävi haistelemassa tehtyä jälkeä (karhun ulostetta) ja hoksassi että peeeerkele sehän voi syödä meidät! 

Käyttäytyminen oli kuulema hyvin tyypillistä paimenkoiran käytöstä. :)


1 kommentti: